Pugwash Summer House.

This summerhouse renovation on the north shore in Pugwash merges outdoor and indoor spaces. Full height sliding doors and windows allow for daylight, and views to the ocean. The multiple sliding doors simplify interior circulation by allowing the occupants to move directly from the kitchen to the exterior without passing through the central living zone. Operable exterior wood barn doors close off and protect the windows from shore stormsĀ in winter.

Location: Pugwash, Nova Scotia
Completed: 2013

  • Oceanfront-Cottage-Abbott-Brown-Architects-in-Nova-Scotia-3
  • Oceanfront-Cottage-Abbott-Brown-Architects-in-Nova-Scotia-4
  • Oceanfront-Cottage-Abbott-Brown-Architects-in-Nova-Scotia-2
  • Oceanfront-Cottage-Abbott-Brown-Architects-in-Nova-Scotia
  • Oceanfront-Cottage-Abbott-Brown-Architects-in-Nova-Scotia-5