North End Garden Addition.

The project needed to incorporate a more open living area, a bright and practical master bedroom suite upstairs, and a large new kitchen to commercial standards. The new bedroom wing upstairs became an overhanging canopy for the kitchen block beneath, which itself has direct, flush access to outdoor cooking areas, deck, and kitchen gardens. A centrepiece of the design is a canteen-­‐like corner bar and awning windows which communicates directly with the kitchen. Rough sawn-­‐hemlock is used inside and out, including at exposed collar ties in the master bedroom.

Location: Halifax
Completed: 2011

  • Hallifax-home-renovation-4-Abbott-Brown-Architects-in-Nova-Scotia
  • Hallifax-home-renovation-6-Abbott-Brown-Architects-in-Nova-Scotia
  • Hallifax-home-renovation-2-Abbott-Brown-Architects-in-Nova-Scotia
  • Hallifax-home-renovation-5-Abbott-Brown-Architects-in-Nova-Scotia
  • Hallifax-home-renovation-7-Abbott-Brown-Architects-in-nova-scotia
  • Hallifax-home-renovation-1-Abbott-Brown-Architects-in-Nova-Scotia