Attic Lightroom.

The owners wished to convert an unfinished attic to a separate guest suite and home office. Though high at the centre, the shape and pitch of the roof meant available headroom fell off abruptly. The design works to de-­‐emphasize any sense of compression from the low eaves by organizing circulation along a central spine and establishing a modern, light, expansive feel through colours and materials. Walls which flank carefully placed skylights seem almost to extend to the open sky, and glow with daylight, counteracting the low eaves above.

Location: Halifax
Completed: 2010

  • Attic-renovation-Abbott-Brown-Architects-in-Nova-Scotia-4
  • Attic-renovation-Abbott-Brown-Architects-in-Nova-Scotia-3
  • Attic-renovation-Abbott-Brown-Architects-in-Nova-Scotia-2
  • Attic-renovation-Abbott-Brown-Architects-in-Nova-Scotia